Vacatures


Consultant Recruitment Technology

Word jij onze nieuwe epic Consultant Recruitment Technology?

"Je bent niet bang om een mobieltje te trotseren dat maar blijft vragen om aandacht? Je vindt het verschil tussen een knop links of een knop rechts wel degelijk van belang. Je lacht hard mee om grappen die sales nooit zal begrijpen. Communiceren is je hobby en dit combineer je met de prettige bijkomstigheid dat je meestal precies weet waarover je het hebt. Training geven doe je aan honden, jij noemt het liever interactieve inhoudelijke kennisverrijking sessies, ook al begrijpt vrijwel niemand dit. Tot slot wordt jouw manier van werken door je vrienden als lichte vorm van autisme beschreven, maar weet jij wel beter, je bent gewoon een zwarte band dragende structuur ninja, So What!"

Als je knikkend met glimlach hebt doorgelezen dan wil je vast weten wat je als epic Consultant kan gaan doen, toch?

Eenvoudig gezegd ben jij verantwoordelijk voor het vertalen van het wervingsproces van de klant, naar een volledige inrichting van innovatieve recruitment technologie. Je werkt vanuit de Consultancy Academy, waarin je samen met de Project Consultants en Project Manager een hecht team vormt van professionals dat zorg draagt voor het inventariseren en analyseren van HR-beleid, naar implementatie en inrichting van het Recruitment Platform van mijn relatie. Op gestructureerde en pro actieve wijze geef je gehoor aan de wensen van de klant en blijf je altijd adviseren over nieuwe mogelijkheden en verbeterpunten binnen het beschikbare framework. De Consultant heeft een sleutelrol in het team van Consultants en verbindt de interne -en externe 'stakeholders' met serieuze scrum skills tot een effectief en lethal team, naja lethal , in ieder geval messcherp! Gezamenlijk bewaak je de projectvoortgang en borg je de belangrijkste strategische pijler van mijn relatie, klanttevredenheid.

Is dat alles?

I don't think so! Graag daag ik je uit om alles te halen uit je capaciteiten, know-how en mentaliteit. Daarom krijg je ook verantwoordelijkheid in de volgende processen:

  • Verbeteren en documenteren van nieuwe inrichtingen en features;
  • Fungeren als aanspreekpunt voor de technische helpdesk. Jij bent immers hun guru op het gebied van inrichtingsvraagstukken;
  • Je adviseert het (project) management over verbeteringen binnen het systeem;
  • Nadat je volledig bent ingewijd en alle in-depth knowledge hebt over de recruitment software vlieg je uit om in- en extern trainingen... pardon , interactieve inhoudelijke kennisverrijking sessies te geven. In deze sessies zorg je dat systeemgebruikers met diverse ervaring optimaal worden begeleid in het gebruik van hun systeem. Nieuwsgierig?

Past bovenstaande manier van communiceren bij je? Dan heb je onze aandacht. Toch zijn wij ook benieuwd of:

  • Je goed je best hebt gedaan op school. Zo niet, maar je claimt wel over Hbo werk -en denk niveau te beschikken, dan horen wij graag wat je verhaal is;
  • Je bekend bent met arbeidsbemiddeling. Bezoek aan het UWV telt niet mee!;
  • Je beschikt over de volgende eigenschappen: Communicatief, ++snap-sneldheid, leergierig, ondernemend, sociaal, zelfstandig, resultaatgericht, secuur, gestructureerd, authentiek, commercieel'achtig, bereidwillig en betrouwbaar. Ok, pick at least 7 and we are happy!;
  • Je de Nederlandse taal machtig bent op native niveau

Wie denkt deze relatie eigenlijk wel dat hij is?

Mijn klant is dé specialist en partner in recruitment technologie en oplossingen. Voor werving- en selectie, detachering, corporate HRM en vacaturebanken. Van revolutionaire software tot en met state-of-the-art (werving)websites. Bij deze organisatie werken gedreven specialisten op authentieke, innovatieve wijze aan realisatie van efficiënte en schaalbare processen voor ruim 950 klanten en duizenden gebruikers wereldwijd. De software van de organisatie is grensverleggend en de presence internationaal, met diverse kantoren in Europa.

Zit je nu in de 'Haal die vacature offline, hij is van mij' modus ? Zo ga ik om met jouw gewaardeerde kandidatuur.

Binnen 24-uur krijg je bericht van mij. Als er een mogelijke match is dan nodig ik je uit voor een eerste telefonische kennismaking. Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces. Een persoonlijke kennismaking bij mijn relatie is de volgende stap. Hier heb je een tweeluik aan gesprekken met je directe collega's en bijvoorkeur op dezelfde dag, het management. Binnen een week na je gesprek gaan we er samen uit proberen te komen, of wensen we elkaar veel succes voor de toekomst.

*Solliciteer door je CV en motivatie te mailen naar info@michielpaes.nl. Heb je vragen over deze of andere functies, bel dan 06-46636997